مهدکودک ، مدرسه ابتدایی Niki de Saint-Phalle ،اثر Paul Le Quernec ، فرانسه
نظر دهید ۸ خرداد ۱۳۹۵

مکان اجرا پروژه : ۱ Chemin des Petits Cailloux, 93210 Saint-Denis, France
سال : ۲۰۱۵
مشاور طراحی معماری : Paul Le Quernec
کارفرما : City of Saint Denis, France
زیربنا پروژه : ۴۸۰۰ مترمربع
بودجه : ۱۲۰۰۰۰۰۰ یورو
عکس : Courtesy of Paul Le Quernec

به گفته معمار و طراح پروژه، مدرسه (Niki de Saint-Phalle – Petits Cailloux) مشتمل بر یک مهدکودک با هشت کلاس و یک مدرسه ابتدایی با ده کلاس درس ، یک مرکز تفریحی و کافه تریای مخصوص مدرسه می باشد .

این مجموعه دارای سه طبقه و زیرزمین است. برای داشتن دسترسی های برابر و ارتباطات بین واحد های مختلف ، ساختار سایت به شش بخش تقسیم شده است : سه فضای خارجی ( ورودی، زمین بازی مهد کودک و زمین بازی مقطع ابتدایی ) و سه فضای داخلی ( مهد کودک ، مدرسه ابتدایی ، مرکز تفریحی و کافه مربوط به مجموعه ) . ساختار شکل گیری طرح به صورت همگرا بوده و ارتباط موفقی بین فضاهای داخل و خارج صورت گرفته است (دید ها و مناظر بسیار ، نقاط دسترسی متعدد و جهت گیری های بصری)

ایده طراحی پروژه :
در فضاهای داخلی ، با توجه به متفاوت بودن ماهیت آموزش در سطح مهد کودک و سطح ابتدایی ، تصمیم بر طراحی دو فضای کاملا متفاوت شد. ایده ای بر گرفته از ساختار مغز انسان ( به گفته معمار) .
نیم کره مغز انسان متقارن می باشد، اما به واسطه عملکرد های آن ، مساوی نیست . این مجموعه نیز در نگاه اولیه،دارای ظاهری متقارن است . کلاس های درس سطح مهدکودک این مجموعه، متشکل از سه فضای دایره ای شکل با قطر ها و ارتفاع های متفاوت با توجه به عملکرد آن می باشد . کلاس های دارای یک جبهه و بخش شیشه ای هستند.

فضاهایی نیز به صورت خلل و فرج هایی در طراحی داخلی وجود دارند که کاربری ذخیره سازی برای مخاطبین فضاها را دارند . فضاهای چند منظوره مهدکودک به صورت دایره ای با سقف نیم کروی و سطح ابتدایی به صورت مربع و سقف هرمی شکل می باشند . این دو فضای عظیم به فضای بازی کودکان ارتباط داشته و بالاترین مزیت آن بهره گیری از نور طبیعی روز می باشد .
این فضاها همچنین با راهرو های داخلی در ارتباط بوده و بدین جهت در بهره گیری از نور طبیعی سهیم می باشند .

در زمینه سیرکولاسیون و دسترسی ها ، الویت ما در طرح حرکت و سیرکولاسیون فضاها بود ، از ورودی گرفته تا فرم ساختاری خاص سالن و دید مستقیم مخاطبین به فضاهای بازی . در سرسرای ورودی و سالن مجموعه ، با حرکت به سمت راست به فضاهای مهدکودک و با حرکت به سمت چپ ، فضاهای سطوح ابتدایی جانمایی شده است .در سمت مستقیم ، همان طور که در طرح دیده می شود ، دسترسی از پلکان های بزرگ پیرامون آسانسور ها به فضای کافه و تریای مجموعه،را خواهیم داشت.

در ارتباط با پوسته خارجی بنا، برای جلوگیری از یکنواختی از پوشش و متریال چوب استفاده شده است . رنگ های انتخاب شده در پوسته خارجی همچون رنگ نارنجی ، بر پایه اصول روانشناسی و بررسی رفتار ها و روان و حرکت کودکان ، انتخاب شده است .
photo_2016-05-28_14-22-15
photo_2016-05-28_14-22-21
photo_2016-05-28_14-22-26
photo_2016-05-28_14-22-31

مطالب مرتبط
دیدگاه ها بدون دیدگاه

دیدگاهی برای این مطلب ارسال نشده است.

پاسخ دهید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.